Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliver Berg berättar om första tiden i Malmö Foto: SVT

Nyförvärvet Oliver Berg om succén i Malmö FF: ”Behöver inte springa runt och tänka”

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Berg bytte Djurgården mot Malmö och har nu gjort sina första matcher som Malmöspelare.

För SVT Sport berättar han nu om succén och varför det lossnat på riktigt.

– Någonstans handlar vårt spel om att hitta ytor, det är väl en av mina styrkor och det får jag göra här i Malmö, säger han.

Efter 19 matcher i Djurgården utan ett enda spelmål har Oliver Berg hittat formen igen. De inledande tre matcherna i Malmö FF har redan resulterat i  två mål.

– Jag trivs jättebra, det har varit mycket snack om det. I Malmö spelar man fotboll på ett speciellt sätt, det är en filosofi som jag tycker om, det är någonting som ligger naturligt hos mig och då kan det ses som att jag spelar med mer glädje. Men det är alltid roligt att spela fotboll, säger 30-åringen till SVT Sport. 

”Någonting jag tycker om”

Hur stor skillnad är det att spela för Malmö jämfört med Djurgården?

– Det finns ju skillnader, det är svårt att liksom peka på. Man behöver inte springa runt och tänka och spela med handbromsen i. Det sättet Henrik Rydström (tränare Malmö FF) vill brodera oss framåt från mittfällt till att vi attackerar framåt, det är någonting jag tycker om och något som Malmö vill att vi gör, säger han och fortsätter:

– När vi får det att sitta kan det se ut som det gjorde mot Hammarby, att det går på räls. Det är många duktiga spelare jag spelar med och då är det roligt.

Följ SVT Sports liverapportering från Degerfors – Malmö FF  (15.00) och ställ dina frågor i chatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.