Kalmar vann hemmapremiären mot AIK med 3-1.

Det betyder att nykomlingen redan har lika många poäng som på hela förra säsongen laget spelade i damallsvenskan.

– Jag kunde inte vara gladare, säger målskytten Juliette Kemppi till Viaplay.

IFK Kalmar tog blott tre poäng i damallsvenskan 2018.

Efter en stabil premiärseger mot AIK har laget redan tangerat den poängskörden. Nykomlingen hade fixat 2-0 redan efter en halvtimmes spel. Och när AIK lyckades reducera med tio minuter kvar att spela svarade hemmalagets Juliette Kemppi med ett mål till 3-1 bara minuten senare.

Kemppi, som har gjort två mål på två matcher, njöt av lagets första seger för säsongen.

– Vi hade en matchplan och höll oss till den. Det funkade. Vi är en nykomling och det kommer ta tid men vi tog med oss lärdomar från förra matchen, säger den finska landslagsspelaren.

AIK och Kalmar har båda inlett säsongen med en vinst och en förlust.

– Vi är väldigt besvikna över prestationen, säger AIK:s Hannah Davison i Viaplay.