Flera personer inom IFK Norrköping har slutat senaste tiden. Jens Magnusson (t.v) sa upp sig som klubbdirektör i måndags. Foto: Bildbyrån

Nytt avhopp i IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping skakas av ännu ett avhopp och ny kritik riktas mot klubbens personalpolitik.

”Jag kan inte heller längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening”, skriver Fredrik Nilsson.

Nilsson väljer att sluta som SLO (supporter liaison officer, länk mellan supportrarna och klubben).

Det skriver han på Facebook.

”IFK Norrköping måste bli en attraktiv arbetsgivare igen där människor utvecklas och mår bra. Det är omöjligt att få ut sitt max för föreningens bästa när du mår dåligt på jobbet.”

Nilsson fortsätter:

”Föreningen och dess bolag måste få möjligheter att utvecklas och det behövs även mjuka värden i en hård värld. Utan det kommer vårt ekonomiska försprång snart vara borta även det.”

Klubbdirektören sa upp sig

Fredrik Nilsson blir ännu en i raden av ledare som kliver av. Idrottsskadeterapeuten Dale Reese och ledaren Stefan Thordarson har lämnat eller fått lämna föreningen. I förra veckan sade marknadschefen Robin Bornehav upp sig och i måndags skickade klubbdirektören Jens Magnusson in sin uppsägning.

Magnusson motiverade med att han inte känt stöd från styrelsen.

Den kraftigaste kritiken levererade mångårige ledare Stefan Hellberg, även han har sagt upp sig, i en intervju med Norrköpings Tidningar i helgen. Han pekade ut ordföranden Peter Hunt som ytterst ansvarig.

Hunt har bemött kritiken och anser den vara ”ett brutalt angrepp på mig och IFK:s styrelse som jag anser vara okamratligt”.

Fredrik Nilsson försvarar Hellbergs åsikter.

”Historien i IFK Norrköping återupprepar sig gång på gång där vissa körs slut och andra tvingas bort. Berättelserna har snurrat runt länge nu och innerst inne är det många som vet att det är något som inte står rätt till i föreningen. Jag ställer mig med hela mitt hjärta bakom Stefan Hellberg i hans uttalanden. Jag kan inte heller längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening”.

KLIPP: Norrköping gjorde tre straffmål inom en kvart (23 november, 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Christoffer Nyman och Simon Thern jublar efter mål mot Falkenberg. Foto: Bildbyrån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer