Foto: Bildbyrån

Officiellt: Aronsson till Fiorentina

Uppdaterad
Publicerad

Ronja Aronsson är klar för ett utlandsäventyr.

24-åringen har skrivit på för Fiorentina, meddelar klubben.

– Fiorentina saknar ytterbackar som vill fylla på offensivt och det var en viktig pusselbit i min nya klubb, att jag får vara offensiv och utnyttja det jag är bra på, säger Aronsson till Fotbollskanalen.

Högerspringaren Ronja Aronsson anslöt till Linköpings FC inför säsongen 2020. Då hade hon tillbringat åtta säsonger i Piteå IF. Och nu testar hon vingarna utomlands – närmare bestämt i Serie A Femminile och Fiorentina.

Avtalet sträcker sig över 2022.

– Jag gjorde min tionde säsong ifjol och jag var sugen på att testa något nytt. Jag fick en väldigt bra bild av Fiorentina och deras satsning. De är inte nöjda med sin placering utan vill vara ett topplag. Det känns väldigt kul att vara med på den resan, säger 24-åringen till Fotbollskanalen.

Övergången gör att hon blir lagkamrat med Karin Lundin, som i somras lämnade Kif Örebro för Florensklubben.

– Fiorentina saknar ytterbackar som vill fylla på offensivt och det var en viktig pusselbit i min nya klubb, att jag får vara offensiv och utnyttja det jag är bra på. Det var viktigt för mig. Det är största faktorn jag kommer kunna bidra med, att jag är en offensiv ytterback som vill vara med framåt, säger Aronsson.

Den landslagsmeriterade försvararen har gjort 17 framträdanden för det svenska U23-landslaget.

Fiorentina placerar sig på sjundeplats i Serie A.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.