Officiellt: Beijmo lämnar Tyskland – klar för Malmö. Foto: Bildbyrån

Officiellt: Beijmo lämnar Tyskland – klar för Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Dagens stora snackis kring det allsvenska transferfönstret är i hamn. Den förre Djurgårdsbacken Felix Beijmo åtevänder till allsvenskan, men den här gången till Malmö på lån.
Beijmo lämnar därmed sin nuvarande Bundesliga-klubb Werder Bremen.
– Det känns väldigt bra. Jag kommer till en förening som vill ge mig speltid, säger han till klubbens hemsida.

Felix Beijmo kom fram som en raket den förra sommaren när han sprang upp och ner längs Djurgårdens högerkant. Hans spel belönades med en flytt till Bundesliga och den tyska klubben Werder Bremen.

Men där har karriären gått i stå. Beijmo har fått sparsamt med speltid, ingenting för klubbens A-lag i högstaserien och just därför återvänder han till Sverige och allsvenskan.

– Det känns väldigt bra. Jag kommer till en förening som vill ge mig speltid samtidigt som jag vill ge tillbaka med fina prestationer. Jag har haft en bra dialog med sportchefen och tränaren och allt har känts rätt från första sekunden, säger han till klubbens hemsida.

”En spelare som kan täcka hela kanten”

Sportchef Daniel Andersson:

– Felix är en duktig spelare med meriter från ungdomslandslagen som kommer att hjälpa oss under hösten. Han är stark, löpvillig och bra i det offensiva spelet. Det är en spelare som kan täcka hela kanten. Positionen till höger är ansträngd med tätt matchande och där blir Felix en välkommen förstärkning.

Han är spelklar till söndagens hemmamatch mot Falkenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer