Stjärnan har skrivit på ett kontrakt till 2028. Foto: Manchester United

Officiellt: Manchester United värvar Mason Mount

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det officiellt.

Mason Mount, 24, lämnar Chelsea och är presenterad av Manchester United.

– En ny spännande utmaning i min karriär, säger stjärnan till klubbens hemsida.

Det har ryktats flitigt om övergången under sommaren och på onsdagen blev det officiellt: Manchester United värvar Mason Mount från Chelsea.

– Det är aldrig lätt att lämna klubben där du växte upp, men Manchester United kommer att ge mig en ny spännande utmaning i nästa fas av min karriär, säger stjärnan i en första kommentar på klubbens hemsida.

Den offensiva mittfältaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till juni 2028, med option på ytterligare ett år.

– Jag vet hur stark trupp det är som jag ansluter mig till och jag kan inte vänta på att få vara en del av gruppens strävan efter att vinna troféer, fortsätter Mount.

Hyllar ten Hag

Engelsmannen, med 36 landskamper på meritlistan, passar även på att hylla Erik ten Hag i samband med presentationen:

– Alla kan se att klubben har tagit stora steg framåt under Erik ten Hag. Efter att ha träffat honom och diskuterat hans planer för mig kunde jag inte vara mer exalterad inför de kommande säsongerna och är redo för det hårda arbete som förväntas av mig här.

Senare stod det klart att Mount kommer att ta över det ikoniska numret 7, senast buret av Cristiano Ronaldo, och dessförinnan av spelare som David Beckham, Eric Cantona och George Best.

Totalt noterades Chelsea-produkten för 33 mål och 37 assist på 195 matcher i Londonklubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.