Östersunds Isak Ssali Ssewankambo och Dino Islamovic jublar. Foto: Bildbyrån

Islamovic nätade – och sågade: ”Som det ska vara mot ett bottenlag”

Anfallaren Dino Islamovic visade vägen för Östersund i 3–0-segern hemma mot Helsingborg.

Sedan sågade han nykomlingen.

– Vi har total kontroll, som det ska vara mot ett bottenlag, säger han till C More.

Helsingborg fick en riktig mardrömsstart i Östersund med två baklängesmål och två skador redan efter 26 minuter. Efter det lyckades skåningarna aldrig resa sig och ÖFK kunde vinna med 3–0.

Matchens delikatess var sista målet som Jamie Hopcutts stänkte in på stopptid. Ett konstmål på volley som förde tankarna till Zlatans mål mot Frankrike i EM 2012.

– De får såna jävla skitmål i början. Det blir jag riktigt förbannad på. Vi kämpar oss in i matchen igen och det är jämnt, men vi skapar ingenting, säger Helsingborgs lagkapten Markus Holgersson uppgivet.

ÖFK-tränaren Ian Burchnall var dock av en annan åsikt.

– Första 45 minuterna var en av de bästa halvlekarna vi har gjort sedan jag kom hit.

Siffrorna kunde ha blivit ännu större. Tesfaldet Tekie hade en boll i ribbans underkant i den andra halvleken och målvakten Kalle Joelsson stod för en fin räddning på returen.

Östersund klättrar två placeringar i den allsvenska tabellen, från sjätte till fjärde plats. De har samma poäng (elva) som serieledande Djurgården. Fyra lag ligger nu på samma poäng, de andra två är Malmö och Elfsborg.