Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olivia Schough hoppas Rosengård kan överraska i Champions League. Foto: Bildbyrån

Olivia Schough om Rosengårds chanser i Champions League: ”Hoppas vi kan överraska”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagkväll kliver Rosengård för första gången in i Champions League-gruppspelet när man möter Bayern München.

Olivia Schough hoppas det svenska laget kan bli en skräll.

– Det är klart att vi går in i den gruppen som ett lag som många nog inte tror på, säger hon.

När lottningen till Champions League var färdig stod det klart att det skulle bli rejält tufft för Rosengård. Rosengård hamnade i en supertuff grupp med Barcelona, Bayern München och Benfica.

– Jag kände väl spontant att nu får jag knyta på mig joggingskorna, det blir nog mycket löpa. Jag kände också att det ska bli superroligt och extremt inspirerande att möta Barcelona framför allt, säger Olivia Schough till SVT Sport.

Den 27 oktober väntar Barcelona hemma i Malmö och där ställs Schough mot landslagskamraten Fridolina Rolfö. Lottningen blev klar när de båda var på landslagssamling men så mycket snack om det kommande mötet blev det inte.

– Fridolina kom fram och kramade om mig igår och sa att snart möts vi men inte mer än så.

Det är första gången Rosengård kommer att spela gruppspel i Champions League men Schough hoppas laget kan gå in och skrälla.

– Det är klart att vi går in i den gruppen som ett lag som många nog inte tror på. Vi möter tre väldigt bra lag, tre storlag och det är första gången vi spelar gruppspel också. Vi hoppas att vi kan bli en underdog som kan överraska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.