Rogic fixade Örebrovändning – tredje raka trean

Filip Rogic såg till att bli matchvinnare på tilläggstid när Örebro vände 0–1 till seger 2–1 över Sundsvall.

Örebro klev in med två raka segrar i ryggen men i halvtid talade inte särskilt mycket för att det skulle bli en tredje.

Men det spelade ingen roll att Peter Wilson satt dit 1–0 för Sundsvall i första halvlek – hemmalaget är formstarkt och det skulle än en gång visa sig i målprotokollet.

Kvitteringen kom när Johan Bertilsson placerade in bollen vid bortre stolpen efter att ha spelats fram till ett öppet läge i en spelvändning. Hans första mål för Örebro efter att ha kommit från Dalkurd under sommaren.

Örebro avancerar

Bara minuten senare var det ytterst nära 2–1 för Örebro men en Sundsvallsback lyckades rensa strax innan bollen korsade mållinjen.

När matchklockan tickat upp över de ordinarie 90 minuterna kom avgörandet. En hörna nådde till slut fram till en helt ren Filip Rogic som enkelt knoppade in 2–1.

De tre färska poängen tar Örebro förbi Kalmar upp på nionde plats i mittens rike. ÖFK:s 29 poäng är tre färre än Sundsvalls 32 med 21 omgångar spelade.