Se det avgörande målet i spelaren ovan. Foto: GERRIT VAN KEULEN

Osannolikt drama när Nederländerna gick förbi England i 95:e minuten

Nederländerna gick vidare till final four i kampen om att nå OS genom att vinna mot Belgien med 4-0 och vann gruppen i Nations League med ett mål före England som slog Skottland med 6-0.

Det var hjärtskärande bilder från Glasgow medan det var vild glädje i Tilburg.

– Jag är förkrossad. Vi gav allt som vi kunde krama ut på planen men det var inte menat att det skulle gå vår väg, säger Beth Mead till Sky Sports.

När Damaris Egurrola gjorde 3-0 för Nederländerna i den 91:a minuten var man förbi England som då ledde med 5-0 mot Skottland.

Lucy Bronze nickade då in 6-0 för England i den 93:e minuten och då var England ledare av gruppen även om man inte vågade ta ut det stora segerjublet.

Matchen i Glasgow tog slut ett par minuter innan Nederländernas match. De engelska spelarna stod samlade i mittcirkeln och stirrade i ledarnas mobiler.

I den 95:e minuten nickade Damaris Egurrola in 4-0 för Nederländerna, sitt andra mål på tilläggstid, och spred förtvivlan bland de engelska spelarna. Hela den nederländska bänken rusade in på planen för att fira.

”Löjlig utklassning”

Redan i halvtid ledde England med 4-0 på Hampden Park.

– Det är löjlig utklassning, rapporterade BBC från matchen. Men sedan stannade det upp för mycket, anfallsspelet gick i stå trots sex mål totalt.

I final four finns det två eller tre platser för att nå OS i Paris. Det beror på Frankrikes resultat.

I det första mötet på hemmaplan vann England med knappa 2-1 och räknade med en svår match i Glasgow.

– Om man känner till historiken kring Skottland-England vet man att det inte finns en chans för det, sade Englands nederländska förbundskapten Sarina Wiegman inför kvällens match.