Foto: Bildbyrån

ÖSK-tränaren efter magsjukan: ”Kunde gjort saker bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Flera Örebro-spelare mådde dåligt i samband med matchen mot Sirius i går.

ÖSK-tränaren Axel Kjäll kommenterar nu vad som hände.

– Vi måste vara självkritiska och kunde säkert ha gjort saker bättre, säger han till SVT Sport.

Det blev en turbulent match för Örebro borta mot Sirius i går. Flera spelare ska ha kräkts inför matchstart vilket Örebros huvudtränare Axel Kjäll berättade i en intervju med NA efter matchen.

Sirius lagläkare Jakob Johansson var kritisk till att han inte hade fått veta något och sa till TT att spelarna aldrig hade släppts in på arenan om han hade vetat om att det.

För SVT Sport berättar nu Axel Kjäll om vad som hände.

– Vi åt en gemensam middag i Örebro och i samband med avresan fyllde vi i självskattningsformuläret och ingen spelare hade då några symptom. När vi kom till arenan och ska börja värma upp uttrycker en spelare att han mår lite dåligt och att han hade gjort det redan i bussen. I samband med uppvärmningen är det några spelare till som får sura uppstötningar och efter uppvärmningen så är det någon som kräks. Många visade samma typ av symptom och vår bedömning är att de hade fått en matförgiftning, säger Kjäll.

Hur mår spelarna i dag?

– De spelare som jag har hunnit prata med i dag mår alla bra. Jag pratade även med alla i bussen hem och de kände sig lite tomma i magen då efter ha tappat energi men mådde i övrigt bra redan då.

Sirius var kritiskt till att ni inte rapporterade in att spelarna var sjuka. Tycker du att ni har gjort något fel?

– Det som är viktigt att trycka på är att när vi fyllde i formulären så är det ingen som har några symptom utan det är ett väldigt snabbt förlopp. Men det är klart att vi behöver titta på hur vi skulle ha agerat i den här unika situationen och det får vi göra internt och hur kommunikationen var och vilka som skulle ha fått information. Men vår bedömning där och då var att det handlade om matförgiftning. Jag lyfte själv upp grejen på presskonferensen för vi har inte någon ambition att mörka.

Örebro har under måndagen anmälts till disciplinutskottet.

SVT Sport har varit i kontakt med Sirius huvudtränare Henrik Rydström om händelsen och han skriver i ett sms: ”Jag vet att Axel Kjäll och ÖSK aldrig skulle göra något som äventyrar vår säkerhet”.

KLIPP: Sirius succé fortsätter – slog Örebro hemma (5 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.