Östberg: ”Ett jättelyft för damallsvenskan”

Uppdaterad
Publicerad

Nilla Fischer återvänder till damallsvenskan och Linköping från och med sommaren 2019. Det är väldigt glädjande nyheter, enligt SVT Sports expert Frida Östberg.
– Det är ett jättelyft för damallsvenskan. Nilla Fischer har så många lager som är viktiga i samhällsperspektivet. Hon brinner för jämställdhet och har en drivkraft utanför fotbollsplanen också.

Hon lyfter framför allt fram Fischers ledaregenskaper.

– Det är en klasspelare, med den erfarenhet hon har från ett av världens bästa klubblag. Hon kommer inte bara att bidra på planen utan också utanför med träningskvalité och att kommunicera kring ett lag. Hon kan hjälpa de unga spelarna i Linköping att ta nästa steg. Hon har otrolig erfarenhet och kunskap, säger Östberg.

Experten ser inte en återkomst till damallsvenskan som ett tecken på att landslagskarriären tar slut efter VM i Frankrike 2019.

– Man har ett OS som kommer också. Just med Nilla ska man aldrig säga aldrig. Jag hoppas och tror att så länge Nilla är motiverad och kan hålla den fysiska formen så fortsätter hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer