Frida Östberg avfärdar ryktena om Hope Solo som spekulationer. Foto: TT

Östberg avfärdade Solo innan Rosengårds dementi kom

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Frida Östberg tyckte inte att den avstängda amerikanska landslagsmålvakten Hope Solo hade behövts i Rosengård FC. Detta innan dementin kom från klubben.

– Jag förstår att det finns spekulationer om Solo som är en världsmålvakt eftersom Rosengård har problem på den positionen. Men hon är också en stor individualist och det är inte vad jag tror Rosengård behöver, sade Östberg.

Regerande mästaren Rosengård behöver förstärka på måvaktssidan där det gått troll den här säsongen med skador på Erin McLeod och Sofia Lundgren. Enda tillförlitliga alternativet är Zecira Musovic som också haft problem, med underarmen. 

Tror Solo hamnar i en annan europeisk klubb

– Speciellt om dom ska ut och konkurrera i Europa så behöver man en bra internationell målvakt. Därför tror jag att dom söker någon på den internationella arenan som redan är klar att hantera dom internationella matcherna man står inför, funderade Östberg.

Östberg tror dock att Solo, som är avstängd från landslaget, och hoppat av sitt klubblag kommer att hamna i en europeisk klubb.

– Det vore det mest naturliga nu när hon inte är bunden till några kontrakt i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer