• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Pia Sundhage har startelvan klar till premiären. Foto: TT Nyhetsbyrå

Östberg: Sverige tar en pinne – med ett kompakt försvarsspel

Sverige möter i kväll Tyskland i premiären i fotbolls-EM. SVT:s expert Frida Östberg tror att Sverige kan ta en poäng mot de regerande mästarna. – En pinne tror jag att Sverige kan ta med ett kompakt försvarsspel men det viktigaste är att Sverige genomför en bra prestation.

Sverige har generellt haft svårt för öppningsmatcher under mästerskap. Mot Tyskland har Sverige förlorat de senaste elva mästerskapsmatcherna.

– Landslaget har förberett sig hela året så jag hoppas de går ut och njuter. För att kunna hota Tyskland är det viktigast att defensiva arbetet fungerar. Tyskland anfaller med hela laget, därför måste alla svenska spelare hjälpa till i försvarsarbetet. Ett extra öga bör Sverige lägga på Dzsenifer Marozsán.

– Pressen är på Tyskland. Jag tror också att Steffi Jones som är ny förbundskapten för Tyskland känner av pressen.

Svenska nyckelspelare

– Hedvig Lindahl och Nilla Fischer kommer att bli nyckelspelare i matchen. Fischer som är kapten i tyska klubben Wolfsburg har mycket kännedom om de tyska laget och respekt av de tyska spelarna. Caroline Seger kommer också tillföra energi och rutin.

”Viktigaste matcherna kommer senare”

– I bästa fall kan Sverige ta poäng mot Tyskland men de viktigaste matcherna kommer efter öppningsmatchen. Sverige bör slå Ryssland och Italien, men Italien blir en utmaning. Vi ska inte underskatta Italien, de är duktiga på att stänga matcher.

SVT sänder kvällens match med start 20.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer