ÖFK:s nyförvärv bakom segern

ÖFK:s nyförvärv Frank Ahrin sänkte Örebro med mål och mästerlig framspelning i sin andra Allsvenska match. Östersund gjorde tre mål under matchens 27 första minuter.

Östersund skaffade sig en 3-0-ledning efter första halvlek hemma mot Örebro. Sedan släppte man aldrig matchen.

– En bra vinst. Vi har lite tur. Örebro spelade bra i andra halvlek, säger ÖFK-tränaren Graham Potter till C More.

1-0, ett riktigt konstmål kom i 17:e. Efter en mästerlig passning från Ahrin skruvade Johan Bertilsson in ledningsmålet.

Tre minuter senare följde Ahrin upp framspelningen med sitt första allsvenska mål i sin blott andra match. Landslagsfärskingen Ken Sema med fin framspelning, som Ahrin iskallt kunde nicka in.

– Bra första touch. Riktigt bra för honom, sammanfattade Graham Potter Frank Ahrins insats.

Bertilsson tvåmålsskytt

Ahrin provspelade för ÖFK i somras och fick kontrakt. Senast i 3-0 segern mot AFC Eskilstuna startade han och fick 50 minuter. Under lördagen bakom båda målen mot Örebro inledningsvis.

Johan Bertilsson blev tvåmålsskytt när han i 27:e minuten gjorde 3-0.

Det blev inga fler mål. Östersunds målvakt Andreas Andersson stod för flera högklassiga räddningar i andra halvlek. En konsträddning i 86:e på inbytte Michael Omohs nick från nära håll matchens räddning. ÖFK vann med 3-0 hemma mot Örebro.

5002 fanns på plats på Jämtkraft arena i ett 9 grader varmt Östersund.