Östersunds Isak Ssali Ssewankambo i kamp om bollen med Elfsborgs Simon Strand och Samuel Holmén. Foto: TT.

Elfsborg två stolpskott från segern

Östersund och Elfsborg delade på poängen i Jämtland efter 1-1. Elfsborg hade två ramträffar men ÖFK hade också chanser att avgöra tillställningen i mittens rike av tabellen.

– Jag tycker att vi gör en bra match men det är klart att vi vill vinna matchen, det var två bra fotbollslag, säger Elfsborgs Samuel Holmen till C More.

Djupt inne på tilläggstid hade Östersunds Jamie Hopcutt två chanser att göra mål. Först hade han en yttersida i ett läge från sidan och Kevin Stuhr Ellegaard kunde täcka upp. Någon minut senare hade han fritt nickläge men knoppade bollen rakt i magen på Ellegard.

– Det är klart att jag är besviken när jag får två så bra lägen på slutet men oavgjort är nog ett rättvist resultat, säger Hopcutt.

I den 88:e minuten gjorde Jesper Karlsson några kvicka steg och skaffade sig position. Skottet tog dock i den vänstra stolpens utsida. Österunds målvakt Aly Keita stod fastfrusen och kunde andas ut. Det var Elfsborg andra stolpskott i matchen.

Målvaktsmiss vid Östersunds kvittering

Efter en timmes spel slog Hosam Aiesh ett inlägg från högerkanten. Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard såg ut att full kontroll på situationen men gjorde en grov missbedömning och bollen gick förbi och studsade på Fredrik Holsts ben och in i eget mål. Officiella organet Svensk Fotboll har dock Curtis Edwards som målgörare – men han var bara i närheten.

Jonathan Levi gav Elfsborg ledningen i mitten av den första halvleken. Han fick en passning i djupet av Kevin Kabran och vräkte sig fram och placerade bollen invid den högra stolpen.