Målexplosion i Östersund

14 minuter. Det behövde Östersund för att knäcka Dalkurd och ta lagets fjärde raka seger. Jamie Hopcutt testade allt men fick nöja sig med ett mål. Noah Sonko Sundberg nickade in 3-0. Hans första för säsongen och slutresultatet.

– Det var roligt, jag har ju inte gjort nått mål i år, säger Sonko Sundberg till C More efter matchen.

Sagan Östersund – Dalkurd var över redan på snipp, snapp. Curtis Edwards slängde i vägen en frispark från kanten i den 13:e minuten – den gick förbi hela försvaret, målvakten Sixten Mohlin, och direkt i mål.

Minuten efter: Flygande anfall från Östersund, ett långsamt, stillastående Dalkurdförsvar, snett inåt bakåt från pigge Hosan Aiesh, Jamie Hopcutts fot och 2-0.

– Pang, pang, så var det 0–2. Då blir det väldigt mycket gamnacke på spelarna, det tycker jag man ser hela första halvlek. I en bortamatch som denna måste man hålla i starten och slå vakt om poängen, i stället släpper vi till direkt, säger Sandahl.

Redan där kändes matchen väldigt avgjord. Ett formstarkt Östersund i 2-0-ledning mot nästjumbon Dalkurd.

Aiesh – assistkung i Allsvenskan

Så blev det också. Med 3-0 till sist efter att Noah Sonko Sundberg tillåtits nicka in sitt första mål för säsongen i slutet av matchen.

– Det var roligt, jag har ju inte gjort nått mål i år, säger Sonko Sundberg till C More efter matchen. Vi löste det bra, höll nollan, det var mycket bra.

Aieshs assist gör att talangen stått för nio målgivande passningar den här säsongen. Mest i Allsvenskan. Hans offensive lekkamrat Hopcutt sköt från alla möjliga vinklar – men fick nöja sig med att göra sitt sjätte mål för säsongen.

”Det blir fel för oss”

Dalkurd har i med förlusten sju gjorda mål mot sig och noll med sig de två senaste matcherna. En plats i Allsvenskan nästa säsong ser allt mer avlägsen ut.

Inte ens när Eero Markkanen fick bollen av Östersunds målvakt Aly Keita fick laget se bollen i nät. Bollen i ribban från Markkanen.

– Spelarna vill mycket men det blir fel för oss. mål påverkar, och målen i första tynger oss. Andra halvlek tar vi med oss, säger Dalkurds tränare Johan Sandahl till C More.

För Östersund är sagan långtifrån slut. Segern tar upp laget på fjärde plats i tabellen.