ÖFK spräckte målnollan med dubbla drömmål: ”Äntligen!”

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK har lämnat ”mini-krisen” – och man gjorde det med besked.

Curtis Edwards och Saman Ghoddos stod för varsitt drömmål när ÖFK slog IFK Göteborg 2-1.

– Det är bara applådera deras två mål, säger Göteborg-tränaren Poya Asbaghi till Cmore.

Fjolårssäsongens succélag Östersund kom till dagens match med tre raka förluster. Efter uttåg mot Malmö FF i Svenska cupen inledde jämtarna den allsvenska säsongen med två raka förluster – senast en tung 0-3-förlust mot nykomlingen Dalkurd.

Graham Potter valde att bänka ordinarie målvakten Aly Keita till förmån för Anders Andersson. Och matchen var bara kvarten gammal när Andersson fick bekänna färg. Efter att Elias Omarsson frispelat Tobias Hysén i straffomådet stod ÖFK-målvakten för en högkvalitativ reflexräddning.

I andra halvlek fick hemmalaget avsluta sin måltorka.

Först drog Curtis Edwards till med en projektil till skott från 25 meter som letade sig upp i krysset bakom Pontus Dahlberg.

”Alla vill slå Östersund”

Fem minuter senare fick hemmafansen jubla över ett nytt drömmål. Saman Ghoddos tog emot bollen ute på vänsterkanten, stannade upp utanför hörnet på straffområdet och dunkade in 2-0-målet vid bortre stolpen.

– Man får en känsla ibland när man träffar bollen på ett speciellt sätt. I den sekunden kände jag att jag fick rätt träff, säger Ghoddos till Cmore.

Vikarierande ÖFK-målvakten Andersson bjöd in gästerna i matchen med kvarten kvar att spela när han missade ett uppspel och Emil Salomonsson kunde assistera Mix Diskerud fram till 1-2.

Men närmare än så kom inte gästerna och ÖFK kunde hålla ut för första allsvenskan poängen i år.

– Det är alltid roligt att vinna. Äntligen! det är det enda jag kan säga. Motståndarna gör det svårt oss, alla vill slå Östersund och är extra taggade. I år gör dem det ännu svårare för oss. I dag hittade vi en lösning och då gör vi två mål, säger Ghoddos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.