Glädje i Östersund efter 2-2-kvitteringen mot Häcken. Foto: Bildbyrån.

Sundberg räddade poäng för Östersund

Erik Fribergs drömmål räckte inte till för att ge Häcken segern.

Istället blev Noah Sonko Sundberg stor hjälte för Östersund när han lyckades knipa en poäng för hemmalaget.

Matchen slutade 2-2.

Det var en händelsefattig första halvlek som utspelade sig i Östersund. Trots att Häcken dominerade chanserna hade de svårt att skapa några riktigt farliga lägen.

Den bästa målchansen under de första 45 kom från försvarsspelaren Joona Toivio. Ett skott som Östersundsmålvakten Aly Keita kunde rädda med en fin parad. Östersund höll emot.

– Vi har stoppat många av deras offensiva genombrott men vi kan trycka upp ännu mer defensivt, sa Östersundspelaren Isak Ssewankambo till Dplay.

Målrikare i andra halvlek

Det skulle hända mer i andra halvlek. Och det var överraskande nog Östersund som tog ledningen.

Felix Hörberg spelades fram fint av Jordan Attah Kadiri och gav hemmalaget 1-0.

När klockan närmade sig sextio minuter kom Häcken tillbaka och kunde kvittera via Leo Bengtsson, hans andra mål för säsongen.

Drömmål av Friberg

Kort därefter bjöd Erik Friberg på ett kanonmål med vänsterdojan. Där och då såg mittfältaren ut att bli matchhjälte.

Men istället fick Noah Sonko Sundberg sista ordet när han på nick i slutminuterna fick bollen in i krysset.

– Det var ett skönt mål, säger Sundberg efteråt till Dplay och fyller på:

– Vi slarvar lite väl mycket men vi ger oss inte och det blir 2-2 till slut så vi får vara nöjda ändå.

Östersund är nu på 13e plats i tabellen medan Häcken placerar sig femma.

MER ÖSTERSUND: Östersund reducerar till 1-2 mot Malmö (16 juli 2020):