Sen straff ger Östersund svårt läge

Östersund har spelat mot PAOK Thessaloniki i sista Play off-rundan till Europa League. ÖFK fick en bra öppning på matchen, detta när Brwa Nouri stegade fram och satte 1-0 på straff efter 20 minuters spel. Men grekerna vände och vann till sist med 3-1 efter bland annat två mål av Aleksandar Prijovic.

Östersund stod upp bra i den grekiska värmen och även om det var PAOK som kom till avsluten (5-1 i halvleken), så var det gästerna som tog ledningen.

Detta i den 21:a matchminuten efter att Rodrigo Rey i hemmalaget rivit ner ÖFK-anfallaren, Hosam Aiesh, i straffområdet. Brwa Nouri klev fram och satte kyligt 1-0 till Östersund från elva meter.

Europa League

Läs även: Spelarintervjuer efter 3-1-förlusten

Östersund jublar efter 1-0. Foto: Bildbyrån

Vacker kvittering

Därefter jobbade PAOK in sig i matchen och även om de rödklädda försvarade sig väl, kom det ett kvitteringsmål efter 38 minuter. Marin Leovac stod för ett vackert inlägg till Leo Matos som nickade in 1-1.

I inledningen av den andra halvleken var det PAOK som inledde bäst och fick hålla mycket i bollen. Samtidigt var det ett Östersund som självklart var medvetet om att 1-1 hade varit ett bra resultat att plocka med sig hem till returen nästa vecka.

Två mål av Prijovic

Men det grekiska övertaget blev alltmer påtagligt. Efter 70 minuters spel var PAOK's övertag av bollinnehavet uppe på 73-27 i procent. Och sju minuter senare, kom också ett 2-1-mål. Djalma Campos vann bollen på sin högerkant och chippade in bollen i straffområdet, där kom Aleksandar Prijovic och via huvudet gav han PAOK ledningen.

Innan matchen var slut skulle Prijovic presentera sig igen. Detta efter att ÖFK:s målvakt, Aly Keita, kommit sent ut för att möta en boll och satt bägge nävarna i huvudet på en framrusande PAOK-spelare. Domaren kunde inte annat än att peka på straffpunkten. Prijovic tog hand om den efterföljande straffen och satte säkert 3-1.

Ett tungt resultat för Östersund som nu måste vinna med minst 2-0 i returen nästa vecka.