Glimrande Ghoddos frälste Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Saman Ghoddos blev utsedd till juli månads spelare i Allsvenskan. I dag började han på bänken, hoppade in – och gjorde ett mål och en assist när Östersund slog Kalmar med 2-0. Nu är han på väg bort.

– Vi har accepterat ett bud från Rennes, säger han till Östersunds-Posten.

Östersund har tappat flera tunga pjäser den här sommaren och fotbollsfantaster har turats om att döma ut lagets chanser i den allsvenska guldstriden.

Det rödsvarta hjärtat fortsätter dock att pumpa. I dag tog man emot Kalmar hemma på Jämtkraft Arena och 2-0-segern innebär att man är obesegrade i tio raka matcher.

Lagets magiker började på bänken, men med kvarten kvar kom Saman Ghoddos in och när slutsignalen ljöd hade han svingat sitt trollspö två gånger om.

Först höll han sig framme och bredsidade in ett inspel från vänster. 1-0-målet kom i 88:e minuten och anfallet drogs igång av rivige Hosam Aiesh på högerkanten.

Tackade supportrarna

Tre minuter senare ropade Ghoddos på boll, stack på djupet och piskade in ett inlägg som Patrick Kpozo nickade in. 2-0 – och fjärde raka segern för ÖFK.

Noterbart var att Kpozo, som hoppade in i matchminut 87, också landade på ett mål och en assist när domaren blåste av.

Efter slutsignalen drog Ghoddos på sig hörlurarna, men innan intervjun med C More tog fart avbröt han den.

– Förlåt, men jag måste gå.

Han sprang tillbaka ut på planen, tog emot supportrarnas jubel och omfamnade ordförande Daniel Kindberg.

”Varit mycket spekulationer”

När han kom tillbaka bad Ghoddos om ursäkt. Sedan svarade han på C Mores frågor om en möjlig flytt. Det har främst talats om spanska Huesca, vilket Fotbolltransfers var först med att rapportera om.

– Det är mycket möjligt att det här var sista hemmamatchen, men man vet aldrig. Jag kan inte berätta så mycket mer än att vi gör en bra match och vinner med 2-0, säger han till och fortsätter:

– Det har varit mycket spekulationer i varje fönster. Förhoppningsvis kan jag uppfylla en av de drömmar jag haft som liten, att spela utomlands. Ambitionen är att spela i en av toppligorna.

Saman Ghoddos tackar supportrarna efter matchen. Foto: Bildbyrån.

UPPDATERING 17.42: För Östersunds-Posten berättar Ghoddos vad status är.

– Jag var och besökte en klubb i Spanien för att bekanta mig, men nu är det så att vi har accepterat ett bud från Rennes. Jag är väldigt nöjd och glad över det, säger han och fortsätter:

– Det är ett av storlagen. Fantastiskt lag, bra liga och det är en bra chans jag får så det är väl upp till mig. Får jag chansen kommer jag ta den.

Även ordförande Kindberg uttalar sig på ÖP.

– Det var en timme före matchen som vi accepterade budet. Nu ska Saman få lov att åka ner dit och han har även lite kort pratat med klubben. Vi har ju inget problem med att Saman är kvar, som ni förstår.

Ghoddos, med nummer 93 på ryggen, gjorde i dag sin 93:e tävlingsmatch för Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.