Malmö måljublar mot Östersund Foto: TT Nyhetsbyrån

Malmö vann övertygande borta – tar över serieledningen

Uppdaterad
Publicerad

Östersund kämpar för sin allsvenska existens och gjorde det ganska bra mot regerande mästaren. I allafall i en dryg halvtimme. Men det räckte inte. Malmö visade klass i andra halvlek och vann till slut med klara 3-0 och går därmed upp i serieledning.

– Första 45 kom vi inte alls in i det vi var statiska. I andra får vi fart på bollen och löper i djupled och gör en bra halvlek, sade Adi Nalic till Discovery efter 3-0-segern.

Malmö FF hade ganska svårt att komma till bra målchanser i fen första halvleken. Det krävdes en felbedömd glidtackling av Patrick Kpozo som fällde Antonio Colak för att Malmö skulle få en säker chans – från 11 meter. Och det var Colak själv som iskallt rullade in straffen vid ÖFK-målvakten Sixten Mohlins högra stolpe.

2-0 kom efter ett fint förarbeta av Antonio Colak på högerkanten som klackade bollen till Jon Inge Berget. Berget i sin tur slog ett perfekt inlägg till inbytte Adi Nalic som satte dit bollen.

– Jon Inge hittar mig som så många gånger förut. Jag löper in och sätter dit den, säger Nalic om det ”enkla” målet för hans egen del.

Bara minuter senare var det dags igen. När Christiansen sprang på ett instick signerat Sören Rieks och blev ensam med  Östersunds Sixten Mohlin  och enkelt kunde rulla in bollen.

– Ett Champions League-lag mot ett sistalag i allsvenskan...det syntes idag. På slutet syntes verkligen skillnaden. Allt är väl möjligt men det ser mörkt ut, säger om chanserna till allsvenskt liv, sa Östersunds norrman Eirik Haugan till Discovery.

Allsvenskan

Östersunds FK logo

Östersunds FK

0 - 3

Malmö FF logo

Malmö FF

Jämtkraft Arena, Östersund
Publik: 2230
Domare: Granite Maqedonci

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.