Chilufya med drömmål – när Djurgården tog promenadseger

3-0.

Östersund hade aldrig någon chans.

Djurgården fick med sig en komfortabel seger på bortaplan och Edward Chilufya bjöd på en riktig pärla.

Djurgården har lämnat två raka tävlingsmatcher mot Österund som segrare och är obesegrat i sju raka möten lagen emellan. I dag kom en ny vinst när bortalaget visade upp sitt breda register och slog de rödsvarta med 3-0.

– Vi har inte vacklat någonstans. Vi är en grupp som tror på det vi gör. Vi kör på här och har mött starka motståndare på slutet. Varje match lever sitt liv och nu är det en ny match som stundar, säger Magnus Eriksson till Discovery+.

Gästerna behövde bara 13 minuter – för att göra sitt första mål. Jacob Une Larsson, som aldrig tidigare gjort fler än två mål under en säsong, höll sig framme och tryckte in 1-0 från nära håll. Det var mittbackens tredje mål denna säsong.

Men det var i den 32:a minuten som kanonen skulle komma.

Edward Chilufya tog emot bollen någon meter utanför straffområdet, för att sedan dundra iväg en högermissil som Aly Keita i Östersunds mål inte kunde nå.

Någon minut senare stod Östersund-försvararna återigen på hälarna. Kalle Holmberg, som petades ur matchtruppen senast, höll sig påpassligt framme efter en tilltrasslad situation som föranleddes av en hörna och kunde skicka in 3-0. Holmbergs blott andra mål för säsongen – och första sedan den 16 maj.

Djurgården spelade sedan bara av matchen i den andra halvleken och Östersund kunde aldrig riktigt hota. Laget är nu tillbaka i serieledning.

Vinnaren möter AIK i ett prestigemöte härnäst. För Östersunds del väntar Halmstad på bortaplan.