Malcolm Stolt visades ut men Östersund lyckades ändå rädda en poäng. Foto: Bildbyrån

Östersund räddade poäng trots en man mindre

Två lag i desperat behov av poäng fick dela på potten när Halmstad och Östersund spelade 1-1 på lördagskvällen.

Östersund fick spela sista kvarten med en man mindre men lyckades stå emot rejäl press från hemmalaget.

– Vi får nog vara nöjda, säger ÖFK:s Ludvig Fritzson.

Östersund ligger fortsatt sist i den allsvenska tabellen och en trepoängare mot Halmstad var högst nödvändig för deras allsvenska överlevnad. Men så skulle det inte bli.

Två lag i stort behov av poäng men det dröjde innan målen kom. Det var hemmalaget som tog ledningen i 40:e minuten.

Joel Allansson passade fram till Sadat Karim som fanns nästan fri precis framför mål och kunde sätta 1-0.

Men glädjen blev kortvarig för bara tre minuter senare kom kvitteringen. Felix Hörberg skickade upp en hög boll mot en helt fri Blair Turgott som kunde placera in 1-1.

Med en kvart kvar i ångestmötet åkte på gästande Östersund på en tung smäll när Malcolm Stolt åkte på sitt andra gula kort och fick bege sig ut till omklädningsrummet. Halmstad satte press på gästerna och hade flera bra chanser men lyckades inte göra mål.

– Vi skapar oerhört mycket men vi måste trycka dit bollen, vi måste göra både ett och två mål till för att punktera matchen, säger Andreas Johansson i Discovery+.

Halmstad har nu två poäng ner till kvalplats.

Östersund har, i nuläget, nio poäng upp till säker mark med åtta matcher kvar att spela.

– Vi får kriga hela matchen och det blir tufft när det blir som det blir. Men vi får nog vara nöjda med en poäng, säger ÖFK:s Ludvig Fritzson i tv-sändningen.

MER ALLSVENSKAN: Whiteman räddade Degerfors efter Edvardsens utvisning