Östersund tog inte chansen till allsvenskt kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Östersund är obesegrade hemma, men har det tyngre på bortaplan. Ikväll hade klubben möjligheten att ta ett stort kliv närmre Allsvenskan i bortamatchen mot bottenlaget IFK Värnamo.

En vinst ikväll och jämtlandsgänget hade säkrat ett allsvenskt kval och dessutom kopplat kommandot om en av två direktplatser. Värnamo ville annat och kunde efter nio minuter ta ledningen genom David Engström.

Östersund visade inte upp några allsvenska takter och hade förtvivlat svårt att skapa chanser mot ett lågt stående Värnamo. Och det var Värnamo som även i andra halvlek hade de fåtaliga men farliga chanserna på sina kontringar. Åtminstone ända fram till att Östersund slutligen vaknade till liv, men då var bara knappa halvtimmen kvar att spela. Trots forcering kom inte Östersund närmare en kvittering än dubbla stolpträffar.

Superettan 2015

– Östersund äger bollen, men vi tar en härlig och dramatisk seger, säger Värnamos tränare Peter Johansson till TV4 sport.

Värnamo tog tre viktiga poäng i bottenstriden och för Östersund är förlusten en missräkning, men inte nödvändigtvis så kostsam. Möjligheterna till allsvenskt spel är fortfarande stora. Med fyra matcher kvar att spela ligger Östersund fyra poäng före tredjeplacerade Sirius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2015

Mer i ämnet