Foto: Bildbyrån

Östersund tog viktig poäng mot Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Hemmamatch mot Göteborg brukar innebära poäng för Östersund. Så var även fallet idag, det trots en match där Göteborg skapade flertalet chanser som kunde gett dem ledningen.

– Det blir kryss i en match vi borde ha vunnit, säger IFK Göteborgs huvudtränare Poya Asbaghi till C more.

Östersund är inne i en tung period, och har inte vunnit en match sedan 3-0 segern mot Helsingborg den 29 april. Men laget lyckas ta med sig poäng från flera av matcherna, och gjorde även så mot Göteborg. Men från Göteborgs sida så var det inte någon positiv känsla efter 0-0.

– Vi vet att det är en tuff match. Men sett till matchbilden så är det en match vi borde ha vunnit. Det är bara vi som skapar chanserna. Även om det inte är massvis så borde vi vinna med ett mål eller två, säger Poya Asbaghi.

Det oavgjorda resultatet innebär att Göteborg fortfarande aldrig har vunnit mot Östersund på bortaplan. Nu ligger Göteborg två poäng bakom Djurgården och AIK på andra och tredjeplatsen. Östersund skapade en liten kudde ned till kvalplats dit de nu har fem poäng.

Allsvenskan

Östersunds FK logo

Östersunds FK

0 - 0

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Jämtkraft Arena, Östersund
Publik: 5093
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.