Östersundsglädjen: Får arrangera sin första cupfinal

.
Foto: BILDBYRÅN

Klubben kvalificerade sig för sin första cupfinal hittills för två dagar sen. Och i dag blev det klart att Östersunds FK får hemmaplansfördel i cupfinalen mot Norrköping.
– För ett lag från norr är det fantastiskt att få hemmaplan, säger Östersunds tränare Graham Potter.

Lottningen om hemmaplansfördelen ägde rum under den allsvenska upptaktsträffen. Och Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand drog Östersund.

– Förhoppningsvis blir det bra reklam för svensk fotboll och Svenska cupen, säger Potter.

Efter lottningen fick den samlade pressen och de allsvenska representanterna i form av tränare, spelare och ledare rösta på vilka de tror vinner cupen. Hela 73,4 procent trodde på Östersund.

”Överraskat många”

– Det kan gå åt båda hållen. Såklart, vi hoppas att publiken och miljön kan hjälpa oss. Men Norrköping slog oss med 2–0 på hemmaplan förra året, säger Potter.

– De är ett väldigt bollskickligt lag som har överraskat väldigt många under en lång tid, säger IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson vars lag slutade trea – fem placeringar före Östersund – i fjolårets allsvenska.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.