Manchester City slog Inter med 1–0 i finalen i Champions League. Foto: Bildbyrån

Manchester City mästare i Champions League

Manchester City är mästare i Champions League.

Rodri blev stor hjälte i finalen mot Inter (1–0).

– Det är så känslosamt. Detta är en dröm som blir sann, säger han.

För första gången någonsin tar Manchester City hem Champions League. Lördagkvällens final slutade 1–0 efter att spanske mittfältaren Rodri nätat i andra halvlek.

– Hans viktigaste mål i karriären. Ett otroligt kyligt avslut. Han skruvar bollen runt två försvarare, säger förre Premier League-stjärnan Chris Sutton om målet i BBC.

Hjälten blev känslosam efter slutsignalen.

– Klubben har väntat på det här så länge. Vi förtjänar det här. Vi slet som djur i kväll, säger Rodri till BT Sport.

Stjärnan skadade sig

Inter skapade en rad chanser att kvittera, men lyckades alltså inte få hål på City.

De engelska mästarnas stjärna Kevin de Bruyne tvingades följa stora delar av matchen från sidlinjen efter att ha blivit utbytt med en skada i första halvlek.

Titeln är Citys tredje den här säsongen (Premier League, FA-cupen och Champions League).

KLIPP: Hör Kevin de Bruynes svar som får alla att skratta

Hör när Kevin de Bruyne kostade på sig ett skämt kring Erling Haaland inför CL-finalen. Foto: Bildbyrån/UEFA