Pa Dibba lämnar Hammarby för Shenzhen FC. Foto: Bildbyrån

Pa Dibba lämnar Hammarby

Publicerad

Tvåan i skytteligan, Pa Dibba, lämnar Hammarby för Shenzhen FC i den kinesiska andraligan. Dibba har stått för en succéartad vår med sju mål på tio matcher.
– Det är en bra transfer för både Hammarby, och inte minst Pa Dibba, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Det har ryktats och det har rapporterats ett par dagar – nu är det klart. Hammarbys Pa Dibba lämnar Hammarby för den kinesiska andraligan och Shenzhen FC.

Det innebär att laget tappar Allsvenskans näst bästa målskytt. Men det är inget som oroar sportchefen Jesper Jansson.

– Det är en bra transfer för både Hammarby och inte minst Pa Dibba, som på ett imponerande sätt visat att man kan slå igenom och fortfarande utvecklas som fotbollsspelare i mogen ålder. För oss som klubb ger det en arbetsro och kontroll inför stundande transferfönster och jakten efter en topplacering i Allsvenskan, säger Jesper Jansson till klubbens hemsida.

”Unik spelare”

Dibba blev utsedd till månadens spelare i maj. På 47 allsvenska matcher har Dibba gjort 17 mål. Att Hammarby kan sälja Dibba kan sättas i kontexten att lagets andra anfallare Nikola Djurdjic stått för sex mål.

– Pa är en unik spelare med spetsiga egenskaper, men vi känner också att vi sitter med både bredd och spets i befintlig trupp som vi är väldigt trygga med. Vi tackar Pa för hans tid i Hammarby och lyckönskar honom på hans nya äventyr, säger Jesper Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer