Foto: TT Bildbyrån

Pablo Piñones-Arce klar för amerikansk NWSL-klubb

Uppdaterad
Publicerad

Pablo Piñones-Arce ledde Hammarby till dubbla guld i fjol.

Nu kan SVT Sport avslöja att han är helt klar som teknisk direktör för NWSL-klubben Houston Dash.

Den svenske tränaren Pablo Piñones-Arce var med och byggde upp Hammarby till ett damallsvenskt topplag. Piñones-Arce ledde Bajen till en historisk dubbel i fjol och precis inför säsongen kom chockbeskedet att tränaren väljer att lämna sitt uppdrag.

Sedan dess har det spekulerats en hel del kring hans framtid, och Aftonbladet var först med att skriva om att man försökt få in svensken som en assisterande till General managern Alex Singer i Houston Dash.

SVT Sport kan nu avslöja att svensken är klar som teknisk direktör för Houston Dash – och var även aktuell för andra positioner i klubben, men där har man valt att gå på andra spår.

Om inget oförutsett sker väntas det bli officiellt inom kort. Piñones-Arce är redan på plats i Houston för att slutföra affären.

Piñones-Arce anslöt till Hammarby 2020 och var med från elitettan upp till damallsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.