Sotirios Papagiannopoulos. Foto: Bildbyrån.

Papagiannopoulos: ”Vårt mål är Champions League”

Uppdaterad
Publicerad

I våras blev hans dansk mästare och AIK har bekräftat sitt intresse, men Sotirios Papagiannopoulos fokuserar bara på sitt FC Köpenhamn.

– Vårt mål är att nå Champions League, säger han i en intervju med SVT Sport.

Sotirios Papagiannopoulos, 28, var tongivande i Östersunds FK när laget gjorde succé under Graham Potters ledning.

Mittbacken tog en plats i Europa Leagues drömelva i gruppspelet och förra året signerade han ett fyraårskontrakt med FC Köpenhamn.

”Sotte” har dock ryktats bort och förra månaden bekräftade AIK att man är intresserade. Själv är han inställd på en fortsättning.

– Jag är här nu och har i dagsläget inga tankar på annat håll. FCK är en stor klubb med allt från arenan och supportrarna till organisationen, och allt rullar på här, säger han till SVT Sport.

”Speltid är primärt”

I våras blev han dansk ligamästare och i somras hoppade han in när Sverige spelade 1-1 mot Slovakien på Friends Arena.

Papagiannopoulos hymlar inte om ambitionen att spela fler matcher än förra säsongen, då han stod för tolv i ligan och tio i Europa League.

– Speltid är självklart primärt. Säsongen har precis börjat med Köpenhamn och målet är att ta en permanent startplats i ett mycket bra lag, säger han och fortsätter:

– Landslagsledningen resonerar nog likadant, att jag behöver kontinuitet för att bli uttagen. Även om det finns oerhört bra mittbackar känner jag att jag har kvaliteten för att vara med. Speltid är nyckeln.

”Det är en dröm”

I säsongens första match, en 3-2-seger borta mot Odense, spelade ”Sotte” hela matchen.

– Det är stimulerande att vara med i jakten på att vinna danska ligan varje år och framför allt chansen att spela Champions League, vilket alla strävar efter.

Ni kvalar mot The New Saints från Wales nästa vecka. Hur går tankarna?

– Vårt mål är att nå Champions League och för mig är det en dröm. Fokus ligger förstås på ligan så att man inte halkar efter i början, men… I Östersund var det nästan overkligt att nå Europa. I Köpenhamn förväntas det av oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.