Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrik Carlgren i sitt danska klubblag Randers. Foto: Bildbyrån

Patrik Carlgren besviken på Janne Andersson: ”Måste vara något personligt”

Uppdaterad
Publicerad

Trots en stark säsong i Danmark blev Patrik Carlgren inte uttagen till Nations League-samlingen. Målvakten är besviken på förbundskaptenen Janne Andersson.

– Det måste handla om något personligt mot mig. Det måste jag vara ärlig och säga, säger han till Sportbladet.

Andreas Linde, till vardags i Greuther Fürth har varit krasslig i veckan så Janne Anderssonkallade in ytterligare en målvakt till landslaget för säkerhets skull.

Det blev doldisen Leopold Wahlstedt, 23, från norska tabellsjuan Odds BK.

Något som förvånade Patrik Carlgren, som stått för ett par starka säsonger hos danska ligans serieledare Randers.

– Jag har fått väldigt många meddelanden, från målvakter, ledare och fotbollsfolk i allmänhet som undrar vad som har hänt. Så, ja, jag är förvånad, säger han till Sportbladet.

”Måste handla om något personligt”

Carlgren förstår inte vad han mer kan göra på fotbollsplanen för att bli uttagen till landslaget.

– Det måste handla om något personligt mot mig. Det måste jag vara ärlig och säga, men jag hoppas verkligen inte att det är det, säger han.

–Jag har inte haft kontakt med Janne eller någon av de andra landslagledarna på länge. Fotbollsmässigt känner jag att jag har gjort allt för att komma med. Mer kan man inte göra.

Janne: ”Leopold är en yngre målvakt”

Janne Andersson fick frågan på en presskonferens om varför han valde Wahsltedt framför Carlgren.

– Vår målvaktstränare Maths Elfvendal, som är oerhört kompetent, värderar målvakterna vecka ut och vecka in. Patrik Carlgren har gjort det jättebra. Jacob Rinne (tidigare Ålborg, numera Al-Fateh) likaså. De två är i ungefär samma ålder som Kristoffer Nordfeldt, Andreas Linde och Robin Olsen, säger Janne.

– Leopold är en yngre målvakt. Han är i en annan ålder och i ett annat skede i karriären, precis som när jag tog ut Pontus Dahlberg en period. Därför känns det intressant att ta ut Leopold Wahlstedt. Men det är väldigt, väldigt jämnt bakom och där är Patrik Carlgren en av målvakterna, säger Janne Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.