Här rehabar VM-legendaren Pelé med bollen – och firar

Uppdaterad
Publicerad

Den brasilianske fotbollslegendaren Pelé har inte tappat bollsinnet.

Trots en nyligen bortopererad tumör i tjocktarmen är 80-åringen igång.

”Hemligheten är att fira varje liten seger längs med vägen”, skriver han på sociala medier.

80-årige Pelé vårdas på en vanlig avdelning och är i god kondition. Den trefaldige VM-guldvinnaren togs in på sjukhus tidigare i månaden sedan tumören upptäckts vid en rutinundersökning.

Pelé har plågats av höftproblem i flera år och kan inte gå utan hjälp. Redan före coronapandemin skar fotbollslegendaren ned på sina offentliga framträdanden och lämnar sällan sitt hus. Men han vägrar låta det påverka honom.

”Fysioterapeuten hjälper mig att värma upp så att jag kan återvända till planen. Ingen utmaning är för stor. Hemligheten är att fira varje liten seger längs med vägen”, säger trefaldige VM-vinnaren.

Fakta: Pelé

Fullständigt namn: Edson Arantes do Nascimento.

Född: 23 oktober 1940 i Tres Coracoes, Minas Gerais, Brasilien. Uppvuxen i Bauru, Santos.

Klubbar: Santos 1956-1974, New York Cosmos 1975-1977.

Landslaget: 92 matcher, 77 mål.

Meriter: VM-guld 1958, 1962 och 1970. Yngste målskytt (16 år och 9 månader) och främste målskytt (77 mål) i Brasiliens landslag. Främste målskytt i toppligafotbollen med 541 mål på 560 matcher. Hans 1 279 mål på 1 363 matcher, inklusive vänskapsmatcher, är världsrekord enligt Guinness rekordbok.

(TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.