Pelé med dottern Kely Nascimento. Foto: Bildbyrån/Instagram@iamkelynascimento

Pelés hälsning från intensiven: ”Återhämtar mig väldigt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Den brasilianske fotbollslegendaren Pelé, 80, är tillbaka på intensivvårdsavdelning på ett sjukhus i Sao Paulo, rapporterar brasilianska ESPN. Det efter att han tidigare i veckan fått lämna avdelningen.

Under fredagskvällen kom Pelé med ett lugnande besked från sjuksängen.

”Jag fortsätter att le varje dag”, skriver han på Instagram.

Pelé, av många sedd som den bäste fotbollsspelaren genom tiderna, har lagts in på intensivvårdsavdelning på grund av magproblem.

I tisdags lämnade han avdelningen efter att ha opererat bort en tumör på den högra delen av tjocktarmen. Då skrev han ”jag har stora planer på att spela 90 minuter med tilläggstid”, skrev han då på Instagram.

Pele har haft hälsoproblem i flera år och har inte synts i offentligheten särskilt under den tiden.

”Tack för all kärlek”

Sent under fredagskvällen lade hans dotter Kely Nascimento ut en bild på Pelé från sjukhuset på Instagram för att lugna oroliga fans.

”Jag vet inte vad som händer med alla rykten där ute. Han återhämtar sig helt enligt normala kurvor, jag lovar”, skriver hon.

Kort efter kom Pelé själv med en hälsning via sociala medier.

”Mina vänner, jag återhämtar mig alltjämt väldigt bra. I dag har jag haft besök av familjemedlemmar och jag fortsätter att le varje dag. Tack för all kärlek ni ger mig”, skriver han på Instagram.

ARKIV: Legendaren Pelé fyller 80 (23 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.