Pelé och Maradona. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Pelés fina hälsning till Argentina: ”Diego ler helt säkert nu”

Uppdaterad
Publicerad

VM-finalen mellan Argentina och Frankrike utvecklades till ett superdrama. En som följde matchen med stor spänning var den brasilianske legendaren Pelé. Nu skickar 82-åringen en hälsning till guldmedaljörerna.

”Diego ler helt säkert nu”, skriver Pelé på Instagram.

Fotbollslegendaren Pelé har tillbringat en del tid på sjukhus de senaste veckorna. 82-åringen har drabbats av en luftvägsinfektion, som enligt uppgift ska ha orsakats av covid-19.

Det brasilianska ladslaget hedrar Pelé, som vårdades på sjukhus under VM. Foto: TT Nyhetsbyrån

Enligt det senaste uttalandet från sjukhuset, som kom för en vecka sedan, är Pelé på bättringsvägen. Och sjukhusvistelsen har inte stoppat honom från att följa fotbolls-VM.

”Messi vinner sin första VM-titel, precis som hans karriär förtjänar. Min kära vän, Mbappé, gör fyra mål i en final. Vilken gåva det var att se det här skådespelet, framtiden för vår sport”, skriver Pelé på Instagram.

Senast Argentina vann VM-guld var 1986, då hette den stora stjärnan Diego Maradona. Nu sänder Pelé en tanke till ikonen, som gick bort för två år sedan.

”Grattis, Argentina! Diego ler helt säkert nu”, skriver Pelé.

KLIPP: Från arkivet: Här firar Maradona VM-guld 1986

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.