Florentino Perez. Foto: Bildbyrån.

Perez: ”Som om vi släppt en atombomb”

Uppdaterad
Publicerad

Super League-projektet ser ut att gå i graven efter den starka kritiken.

Grundaren Florentino Perez är väldigt förvånad över reaktionerna.

– Jag har aldrig sett sådan aggression. Från Uefas ordförande och några ordföranden i nationella ligor. De fick det att se ut som att vi släppt en atombomb, säger Real Madrids ordförande.

Real Madrid-ordföranden och ”Super League”-grundaren Florentino Perez intervjuades i natt i spansk media där han summerade de 48 turbulenta timmarna, från att projektet tillkännagavs till att en rad klubbar dragit sig ur och ligan stoppats.

– Jag är ledsen och besviken. Vi har jobbat på det här projektet i tre år och kämpat mot det ekonomiska läget i spansk fotboll, säger han och riktar svidande kritik mot Uefa.

Super League

– Jag har aldrig sett sådan aggression. Från Uefas ordförande och några ordföranden i nationella ligor. De fick det att se ut som att vi släppt en atombomb. De har inte låtit oss förklara, säger han.

”De infekterade resten”

Enligt Perez var det de engelska storklubbarnas massavhopp under tisdagskvällen som sådde tvivel och fick fler klubbar att dra sig ur.

– De infekterade resten. De hade alla bindande avtal men i slutänden, efter lavinen i Premier League sade de ”Vi hoppar av”.

Men drömmen om en superliga lever fortfarande för Perez, även om det kan bli i något förändrad form.

Menar att projektet lever

Han öppnar för att fler lag från olika länder skulle kunna kvala in till turneringen och säger att projektet bara är satt på paus.

– Projektet existerar, men hälften av dem lämnade, trötta efter vad de fått höra de senaste 24 timmarna.

– Vi jobbar på det. Det kommer att komma ut någonting som världen tycker är det bästa.

KLIPP: 60 sekunder: Därför kollapsade nya superligan (21 april):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Super League

Mer i ämnet