Peter Gwargis i Jönköpingströjan. Foto: Bildbyrån

Peter Gwargis klar för Brighton: ”Otroligt kul”

Uppdaterad
Publicerad

Peter Gwargis, 17, har visat framfötterna i Jönköpings Södra. Nu står det klart att mittfältstalangen går till Premier League-klubben Brighton.

– Man får offra tryggheten för att uppfylla sina drömmar, säger han till SVT Sport.

Det var i mitten på maj som Peter Gwargis presenterade sig på allvar i Superettan. 17-åringen avgjorde för sitt Jönköpings Södra med en kanon i krysset borta mot Gefle.

Nu meddelar J-Södra via sin officiella hemsida att mittfältaren är klar för Brighton, Premier League-klubben där även Viktor Gyökeres huserar.

– Han och jag har inte hunnit prata än. Nu handlar det om att komma in i laget, lära känna grabbarna och förstå att det är här i England man ska leva. Detta är otroligt kul och stort. Jag tackar Gud för den här chansen, säger Gwargis till SVT Sport.

Ynglingen har signerat ett treårskontrakt med klubben och berättar hur drömmen blev verklighet.

”Länge varit intresserade”

– Brighton har haft diskussioner med mina agenter Christian Shamoun och Walid Faour, som lagt ner tid och energi på att få till den här affären. Klubben har länge varit intresserad av mig och till slut la man ett bud. En intensiv vecka är nu över och jag är jätteglad.

Det är ett stort steg att ta.

– Det är ett steg man får ta om man vill lyckas. Man får offra tryggheten i Jönköping, närheten till familj och vänner, för att uppfylla sina drömmar. Mitt slutmål är att spela i de största ligorna i världen och prestera där.

Enligt uppgifter till SVT Sport är affären en av de största i Superettans historia, tätt efter Modou Barrows flytt från Östersund till Swansea 2014.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.