David Moberg Karlsson tror inte på sin förre lagkamrat, Englands målvakt Jordan Pickford: ”Han håller inte”. Foto: Bildbyrån

Svensken om förre lagkamraten: ”Pickford håller inte”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköpings ytter David Moberg Karlsson tror inte på sin gamla lagkamrat i Sunderland, målvakten Jordan Pickford, i VM-kvartsfinalen.

– Han håller inte. Sverige vinner, säger svensken.

För fem år sedan träffades två 19-åringar på Sunderlands försäsongsläger. En offensiv ytter från Göteborg och en målvakt från Washington (i närheten av Sunderland, England).

– Men ärligt talat gjorde han inget avtryck på mig. Han var tredjemålvakt i Sunderland och jag kollade inte om han var bra eller inte. Han blev i alla fall utlånad ganska snart. Det är som om målvakterna är i sin egen värld.

Nu snart fem år senare har dock Jordan Pickford värvats till Everton och blivit landslagsmålvakt i ett lag som spelar VM-kvartsfinal. David Moberg Karlsson är tillbaka i Sverige, nu i IFK Norrköping.

– Jag trodde verkligen inte att han skulle bli landslagsmålvakt, inte då vid den tiden. Men det var inte mitt fokus då, säger Moberg Karlsson.

Tog straff mot Colombia

Jordan Pickford har spelat Englands fyra VM-matcher och gjort bra ifrån sig. Han tog en av Colombias straffar (den andra missen tog i ribban) i åttondelsfinalen och var en av de stora hjältarna när England bröt sin dåliga trend med förlorade straffsparksläggningar.

Nu ska han hindra Sverige från att göra mål i morgon.

– Han håller inte. Sverige vinner. Skjut hårt i krysset.

– Den starka tron som finns i svenska landslaget blir svårt att rubba. Jag tror verkligen att Sverige kommer att vinna, engelsmännen är för arroganta, säger Moberg Karlsson som kommer att se Sverige–England ihop med lagkamraten Kalle Holmberg i morgon.

Olsson om hyllade backlinjen

Framför Pickford finns en stabil trebackslinje som hyllats i detta VM. Den tidigare West Bromwich-backen Jonas Olsson räds dock inte backarna Walker, Stones och Maguire.

– Det är ett bra lag men det känns inte som en backlinje som är ogenomtränglig, som när de hade Rio (Ferdinand) och (John) Terry. Dessutom är de ganska offensiva och det kommer ge Sverige möjlighet att ställa om på dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.