Madelen Janogy sköt viktiga 1-0 i snökaoset på LF Arena. Foto: TT Nyhetsbyrån/Aftonbladet

Piteå tog viktig seger i snökaos

Efter 90 minuters snökaos stod Piteå som segrare mot Eskilstuna.

Madelen Janogy gjorde matchens enda mål när Piteå tog otroligt viktiga poäng i bottenstriden.

Det snöade före matchen, där det ett tag var osäkert om matchen skulle kunna gå att genomföras.

Men ett gäng frivilliga Piteåfans slöt upp och röjde bort snön från planen innan matchstart.

Men det fortsatte snöa – och det snöade konstant under hela matchen. Stundtals såg man knappt bollen på LF Arena.

Lägg därtill att Piteå tvingades byta målvakt kort före matchstart där Caroline Frykgård klev in mellan stolparna, och efter bara några minuter tvingades även domaren Sandra Österberg bryta matchen på grund av skada. In kom i stället fjärdedomaren Simon Svensson.

Då förstår ni att det var en händelserik eftermiddag i Piteå – där också oerhört mycket stod på spel för främst hemmalaget.

Janogy segerskytt

Första halvlek såg också ut att sluta mållös. Men på tilläggstid i första halvlek sköt Madelen Janogy 1-0 för hemmalaget.

När snöovädret tilltog i andra halvlek hade ändå Piteå de bästa chanserna till att öka på ledningen.

Men Janogys fullträff blev till slut matchens enda mål.

I och med att Umeås match mot Kristianstad blev inställd, klev nu Piteå också över nedflyttningsstrecket i kraft av segern.