Piteå vände sent mot Växjö i damallsvenska premiären

Piteå fick en drömstart på damallsvenskan.

Trots det krävdes en sen vändning för att få med sig tre poäng i premiären.

Selina Henriksson blev hjälte med 3-2-målet mot Växjö.

Emma Viklund gjorde Piteås första allsvenska mål för året redan i minut ett. Och det lade grunden för en premiärseger för de rödklädda.

Men det var ingen rak väg dit. Med en halvtimme spelad hade Växjö nämligen vänt. Inga glada miner från hemmalägret, delvis på grund av den straff som låg bakom kvitteringen i matchen.

När domaren pekade på straffpunkten var förvirring stor, innan det klarlades att det rörde sig om en handssituation. Det var sedan Larkin Russel som gjorde Växjös första seriemål för året från elva meter.

Och Växjö höll sin ledning in i paus. Men med knappa timmen spelad kom matchens andra straff för hands, denna gång för Piteå, och efter att den lett till en kvittering så kom även ett avgörande från hemmalaget. Selina Henriksson placerade in 3-2, vilket blev slutresultatet i mötet.

– Det känns otroligt skönt att vi lyckas vända. Premiär är alltid premiär så vad som helst kan hända, säger Henriksson i Viaplays sändning.