Foto: Jonathan Nackstrand, TT / arkivVisa alla (2)
Visa alla (2)

Granqvist öppnar för regnbågsfärgade skosnören

Publicerad

Den första träningen och presskonferensen efter är avklarad och innehöll bland annat Andreas Granqvists öppnande för regnbågsfärgade skosnören i sann HBTQ-anda.

Sverige gjorde i dag sitt första träningspass på plats i Gelendzhik, Ryssland. Alla spelare inklusive tidigare fotskadade John Guidetti fanns med i det som blev en relativt lugn träning.

Efteråt höll förbundskaptenen Janne Andersson tillsammans med lagkaptenen Andreas Granqvist presskonferens.

Och Sveriges sviktande form med fem raka matcher utan seger kom på tal.

– Jag är inte orolig. Vi har spelat ganska bra i några av matcherna och har en bra mentalitet i laget. Vi är starka, säger Janne Andersson.

Andreas Granqvist gav sin syn på Sveriges premiärmotstånd Sydkorea.

– Det koreanska laget har många skickliga spelare med till exempel Premier League-erfarenhet. Det är ett starkt lag, säger Andreas Granqvist.

Efter att Sportbladet tidigare i dag skrivit om att Europaparlamentens informella HBTQ-grupp har skickat ut regnbågsfärgade skosnören för spelarna att ha på sig – gavs frågan till Andreas Granqvist om han kan tänka sig att snöra på sig de.

– Jag skulle inte ha någonting emot det, men det är en sak för förbundet att bestämma, säger Andreas Granqvist.

Vad är status på truppen?

– Jag utgår från att alla 23 spelare är tillgängliga för träning i morgon. Nu ska vi in i tävlingssäsong och det innebär att vi ska spetsa till det. Nu är det skarpt läge och vänskapsstuket ska bort, säger Janne Andersson.

Janne Andersson avslutade sedan presskonferens med en liten gliring mot medierna som kritiserat hans val att inte ta ut några allsvenska spelare.

– Vi har en allsvensk spelare nu, så nu kan vi släppa det, säger Janne Andersson med ett flin och syftar förstås på att Sebastiian Larsson i går blev klar för AIK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer