Foto: Bildbyrån

PL-klubbarna får träna i grupp

Uppdaterad
Publicerad

Premier League närmar sig omstart.

Från och med i morgon återgår lagen till gruppträning.

– Det blir så säkert som det kan vara, säger Steve Bruce, manager i Newcastle.

Premier League arbetar med ”Project Restart” där målet är att spela klart pågående säsong. I dag tog PL ett steg närmare omstart.

Från och med i morgon har klubbarna tillåtelse att ha gruppträning, dock i mindre grupper. Det handlar om max fem personer per grupp. Det är inte tillåtet med närkontakt.

Premier League skriver i ett uttalande på sin hemsida:

”Strikta medicinska regelverk av högsta kvalitet säkerställer att alla återkommer till träning i säkrast möjliga miljö. Hälsan och välbefinnandet hos alla deltagare är Premier Leagues prioritering och ett säkert återvändande till träning är en process som tas steg för steg”.

Hoppas på omstart i juni

PL siktar på omstart i mitten av juni.

Tongångarna från den brittiska regeringen är i dagsläget positiva.

– Jag hade mycket konstruktiva samtal i torsdags med FA (förbundet), EFL (engelska fotbollsligan) och Premier League. Vi jobbar hårt tillsammans med dem med sikte på en återstart i mitten av juni, men det största frågan är den allmänna säkerheten, säger kulturministern Oliver Dowden till Sky News.

ARKIV: Raheem Sterling: ”vi måste kunna garantera allas säkerhet” (12 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.