Mauricio Pochettino ledde Tottenham till åttondel i Champions League men ligaresultatet var för dåligt och han fick sparken. Foto: TT.

Pochettino bryter tystnaden: ”Jag är redo om något skulle dyka upp”

Uppdaterad
Publicerad

För en månad sedan fick Tottenhams tränare Mauricio Pochettino sparken efter fem framgångsrika år. Nu uttalar sig argentinaren för första gången.

– Jag har laddat batterierna och är redo om något skulle dyka upp, säger Pochettino.

Pochettino pratade med ett fåtal reportrar i Doha, Qatar, där han är på plats för att se klubblags-VM. Han har varit en sväng till Argentina och försökt njuta av den ofrivilliga lediga tiden efter att han oväntat fick sparken från Tottenham som han ledde till dess första Champions League-final i våras.

Spurs hade dock en miserabel höst i ligan och låg först på 14:e plats i ligan och hade inte vunnit borta sedan i januari när Tottenhams ordförande Daniel Levy tog beslutet att sparka Pochettino och istället anlita den förre Chelsea- och Manchester United-tränaren José Mourinho, ett beslut som fick många fans att gå i taket.

Tufft att få sparken efter fem år

– Det var så tufft att få sparken efter 5,5 år. Den resan vi gjorde var fantastisk och jag känner inte att jag behöver förklara vad som hände – bara att det var en ära att vara i Tottenham, säger Pochettino som vill tillbaka till tränarjobbet så snabbt som möjligt enligt Reuters och AP.

– Jag har laddat batterierna och är redo om något skulle dyka upp. Jag är tränare och vill vara på den bästa plats jag kan tänka mig. Jag är en person som är villig att lyssna så får vi se vad som händer i framtiden, säger Pochettino utan att precisera närmare.

Han har tidigare uteslutit en klubb, FC Barcelona, efter sin tid i lokalrivalen Espanyol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.