Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Argentina vidare – trots Lionel Messis missar mot Polen

Uppdaterad
Publicerad

Argentina är vidare från grupp C efter 2–0 mot Polen.

Detta trots superstjärnan Lionel Messis grova missar.

Även Polen är vidare, trots förlusten.

I slutet av första halvlek gick Polens målvakt Wojciech Szczesny ut och skulle boxa en boll i luften, en boll som Lionel Messi redan nickat. Den polske målvakten träffade istället Messis huvud. Efter VAR-granskning dömde domaren straff. Messi tog själv hand om straffen, men Szczesny gjorde en jätteräddning.

– Jag känner ilska över att jag missade straffen, men laget kom ut starkare efter mitt misstag, säger Messi till Argentinas sociala medier.

Publiken på Stadium 974 i Doha hann knappt sätta sig innan Alexis Mac Allister gjorde 1–0 till Argentina efter ett bra avslut efter marken, på ett inspel från höger.

– Jag är väldigt glad över att göra mitt första mål för Argentina. Det var ett fantastiskt ögonblick för mig i dag, det är stort och jag kommer alltid komma ihåg det, säger målskytten Alexis Mac Allister till BBC.

Avancemang trots Messis missar – Polen också vidare

I 67:e minuten ökade Julian Alvarez på ledningen till 2–0, ett avslut rätt upp i krysset. Lionel Messi hade sedan chansen att sätta 3–0, från ett läge i straffområdet där han brukar göra mål.

Men trots Messis två missar är Argentina vidare från gruppen som etta. Polen går också vidare på samma poäng som grupptrean Mexiko, men med bättre målskillnad, ynka ett mål skilde. Argentina möter Australien i åttondelsfinal.

– De är ett bra lag. Jag har spelat mot dem i OS, då förlorade vi. Så vi vet hur svåra de är, såklart, de är inte samma lag nu, och det är inte vi heller, men det kommer bli en tuff match, säger Alexis Mac Allister till BBC.

Det här är första gången sedan 1986 som Polen går vidare till slutspel i VM. Polen möter Frankrike i åttondelsfinal.

– Vi skapade historia för Polen i dag, för landet, för folket, för oss. Vi hoppas vi kan göra ett bra resultat mot Frankrike, säger Polens Krzysztof Piatek till SVT Sport.

SE ÄVEN: Höjdpunkter från Polen-Argentina

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.