Foto: Bildbyrån

Polisen inleder förundersökning om matchfixning

Publicerad

Polisen inleder en förundersökning för matchfixning i det allsvenska mötet mellan Kalmar FF och Elfsborg.
– Vi vidtar åtgärder nu, säger gruppchefen på nationella antikorruptionsgruppen, Åsa Elfving, till SVT Sport.

Kalmar FF och Elfsborg möttes i allsvenskan den 26 maj. Den 1 juni meddelade polisen att de utreder en match i allsvenskan för matchfixning och kort därefter bekräftades det att det rörde matchen mellan Kalmar och Elfsborg.

– Riksenheten för korruption har fått vår anmälan och ska ta beslut för att se om en förundersökning ska inledas eller inte. Det gjordes under förmiddagen och jag har inte fått någon återkoppling på det ännu, sade Åsa Elfving vid Nationella anti-korruptionsgruppen, där man kallade händelsen för prioriterad, till SVT i början av juni.

Nu har polisen beslutat för att öppna en förundersökning kring matchen i fråga, vilket Fotbollskanalen var först att rapportera om.

– Åklagaren Staffan Edlund har inlett en förundersökning. Vi har vidtagit åtgärder för att komma framåt i utredningen. Detta för att styrka upp om det faktiskt har varit något brott eller för att reda ut om omständigheterna inte är tillräckliga, säger Elfving till SVT Sport.

När beräknas förundersökningen vara klar?

– Svårt att säga, det beror helt på vad som framkommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer