Se målen som fällde Malmö mot Häcken Foto: Discovery+

Pontus Dahbo sänkte Malmö – Elfsborg en seger från guldet

BK Häckens Pontus Dahbo sänkte Malmö med två mål (4–2).

Ett tungt resultat i guldjakten för MFF.

– Otroligt skön känsla, säger 18-årige matchhjälten till SVT Sport.

Se målen som fällde Malmö mot Häcken i spelaren ovan.

Tjugo minuter in i drabbningen spräcktes nollan. Momodou Sonko använde sin fart till vänster i straffområdet och spelade in bollen till Edward Chilufya som satte dit 1–0.

Gästerna svarade blixtsnabbt. Mittbacken Derek Cornelius höll sig framme på en stolpretur från Sören Rieks och satte dit kvitteringen.

Dahbo matchhjälte

Gästerna var sedan väldigt nära ett ledningsmål tio minuter in i andra. Gabriel Busanello hittade in till Martin Olsson men försvararen sköt i ribban.

Tre minuter senare kom i stället kallduschen. Tomas Totland rann igenom och spelade in till Pontus Dahbo som satte dit 2–1 till Hisingslaget. 18-åringen var inte klar där.

Samuel Gustafson rullade tillbaka bollen till mittfältaren som klippte till och Johan Dahlin lyckades inte styra undan avslutet som gick via ribban in.

Tumult och rött kort

Det blev en dramatisk avslutning på matchen. Aiham Ousou fick rött kort i samband med att han blev utbytt och supportrar tog sig fram till avbytarbänkarna och matchen fick avbrytas.

När matchen väl blåstes igång igen träffade MFF ribban för andra gången, den här gången Isaac Kiese Thelin från nära håll. Anfallaren hittade i stället nätet några minuter senare när han nickade in reduceringen till 3–2.

De himmelsblå forcerade mot tio man men i slutskedet kontrade i stället hemmalaget in 4–2 genom Amor Layouni.

”Otroligt skön känsla”

Det var en nöjd matchhjälte efter slutsignalen:

– Otroligt skön känsla. Bravida Arena mot Malmö.. vi går ut och kör vårt spel, det är så otroligt skönt att vinna, säger Pontus Dahbo till SVT Sport.

Pontus Jansson efter förlusten:

– Det är tungt. Vi hade chansen, vi hade allt i egna händer, och vi tog den inte. Släpper du in fyra mål så har du inte så stora chanser att vinna, säger veteranen till SVT Sport.

Att Elfsborg tappade poäng hemma mot Degerfors innebär att Malmö fortfarande har chansen att ta guld. MFF och Elfsborg möts i en direkt avgörande match nästa helg.

SE ÄVEN: Här tar sig supportrarna in på planen