Pontus Dahlberg. Foto: Bildbyrån

Pontus Dahlberg nära Premier League-klubb

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborgs 18-årige succémålvakt Pontus Dahlberg var igår på Premier League-klubben Watfords träningsanläggning för att diskutera en övergång. Genom källor nära klubben har SVT Sport uppgifter på att en övergång är nära och att klubben har varit intresserade av talangen en längre tid.

Det är ett femårigt kontrakt som ska ha diskuterats och enligt källor lär han vara tänkt som andramålvakt bakom Heurelho Gomes.

Det rapporteras om att en övergångssumma kunde landa på dryga tre miljoner pund (cirka 34 miljoner kronor).

Pontus Dahlbergs nuvarande kontrakt med IFK Göteborg sträcker sig över säsongen 2020.

Enligt Dahlbergs agent Per Jonsson är även andra klubbar aktuella. Målvakten har bland annat kopplats ihop med Napoli, Arsenal och Emil Forsbergs RB Leipzig.

”Vi sonderar terrängen just nu och ingenting är närmare än något annat. Vi har något besök till att göra innan vi ser vart detta tar vägen.”, skriver Jonsson i ett meddelande till SVT Sport.

I går togs Dahlberg ut till landslagstruppen som ska möta Estland och Danmark i Abu Dhabi i januari.

Först med nyheten var Watford Observer.

SVT Sport har försökt nå IFK Göteborgs sportchef Mats Gren utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.