Pontus Jansson får bära lagkaptensbindeln när Sverige möter Färöarna. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Pontus Jansson lagkapten i avslutande EM-kvalmatchen: ”En stor ära”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon avslutar herrlandslaget EM-kvalet mot Färöarna.

Då ersätter Pontus Jansson Andreas Granqvist som lagkapten.

– En stor ära, säger han.

Janne Andersson avslöjade redan i går att det blir en helt ny startelva när landslaget avslutar EM-kvalet med att spela hemma mot Färöarna.

En som då får chansen att spela från start är mittbacken Pontus Jansson. På dagens presskonferens berättade Janne Andersson att Jansson får bära kaptensbindeln, istället för Andreas Granqvist.

EM-kval fotboll

– Det är en stora ära att få vara lagkapten. Nu är jag lagkapten i klubblaget, så jag är van vid det – men det är en otroligt stor ära att få vara kapten i ett landslag, säger Brentford-spelaren.

”Ni får själva räkna...”

Janne Andersson ville inte säga rakt ut att Granqvist får vila, men gav stora antydningar om att så blir fallet.

– Att Pontus sitter här innebär att han är lagkapten i morgon, och så får ni själva räkna ut om Andreas Granqvist spelar eller inte, sade han.

Ekdal och Svensson indisponibla

Andersson slog även fast att Gustav Svensson och Albin Ekdal kommer att stå över matchen.

– Då som är icke disponibla är Ekdal och Gustav. De har känningar sen matchen, så de kommer inte att bli 100 procent friska och är därför inte med. Ni får se i morgon hur många ändringar det blir, men det kommer att bli en hel del, sade Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet