Poya Asbaghi under sin tid i Göteborg Foto: TT Nyhetsbyrån

Poya Asbaghi tar över U21-landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Roland Nilsson tog över efter Poya Asbaghi i IFK Göteborg. Nu tar Asbaghi över Nilssons gamla jobb som förbundskapten för U21-landslaget.

– Det ska bli jäkligt kul. Otroligt spännande måste jag säga, säger han i ett pressmeddelande.

Då Roland Nilsson lämnade uppdraget för IFK Göteborg så tog Claes Eriksson tillfälligt över. Man var nära att ta sig till EM 2021, men lyckades inte.

Nu tar Poya Asbaghi över med sikte på EM 2023.

– Det ska bli väldigt, väldigt roligt att få byta klubbmiljö till landslagsmiljö. Det ställer nya krav på mig som tränare med korta samlingar där i princip allt behöver förberedas mellan mötena med spelarna och det samtidigt gäller att vara så effektiv som möjligt under samlingarna. Det som dessutom ska bli väldigt roligt är att få möta internationellt motstånd, säger han.

Kontraktet börjar vid årsskiftet och sträcker sig till sommaren 2023.

Claes Eriksson, som är chef över U21-landslaget och pojklandslagen, är nöjd med rekryteringen.

– Det ska bli jättekul med Poya. Han är en framtidsman har visat goda egenskaper i sina tidigare tränarjobb för Dalkurd, Gefle och IFK Göteborg, säger han.

KLIPP: Poya Asbaghi: ”Fler ögon på mig än vad någon annan haft” (06 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.