IFK Göteborg-profilerna Mattias Bjärsmyr och Glenn Hysén är inte nöjda med nye tränaren Jens Berthel Askou. Foto: Bildbyrån

Profilerna om IFK Göteborgs nya huvudtränare: ”Fick googla honom”

Uppdaterad
Publicerad

Jens Berthel Askou är ny tränare i krisande IFK Göteborg.

40-åringen kommer närmast från AC Horsens som trillade ur danska högstaligan – något som får flera IFK-profiler att reagera.

– Det är kanske inte rätt gubbe med tanke på vad han varit med om, säger Glenn Hysén till SVT Sport.

– Jag fick googla honom då jag inte visste vem det var, säger Blåvitt-profilen Mattias Bjärsmyr.

IFK Göteborg, som ligger på negativ kvalplats, har en ny huvudtränare. Med sju inspelade poäng på elva omgångar har man värvat Jens Berthel Askou.

Dansken kommer närmast från AC Horsens som i helgen åkte ur den danska högstaligan och nu reagerar IFK-profilerna.

– Det är en gubbe som åkt ut högsta divisionen i Danmark. Han kan inte ha ett jättebra självförtroende. Jag känner inte till honom jättebra men han kommer in från en negativ säsong, det kan absolut inte vara så roligt, säger Glenn Hysén till SVT Sport.

”Hoppas jag har fel”

Tror du att Jens Berthel Askou är rätt man för IFK Göteborg?

– Rent spontant nej. Jag hoppas att jag har fel men det är kanske inte rätt gubbe med tanke på vad han varit med om.

IFK Göteborgs främste målskytt genom tiderna i tävlingsmatcher, en gång Europas bäste anfallare, Torbjörn Nilsson ger sin syn på värvningen:

– Det är inte optimalt i Göteborg och det är svårt att uttala sig om det är bra eller dåligt. Det behöver inte vara fel, men jag hoppas att det inte är en desperation från IFK, att bara ta en tränare som är tillgänglig utan att de har kartlagt honom, säger klubbikonen Nilsson till SVT Sport.

Blåvitt-profilen Mattias Bjärsmyr, med 465 matcher i klubben tycker också att valet av Jens Berthel Askou är märkligt.

– Jag hade väl hoppats på någon med mer meriter då de haft ett tag på sig att hitta någon. Jag fick googla honom då jag inte visste vem det var, säger han.

”Vi är inte ett dugg oroliga”

Men Ola Larsson, IFK Göteborgs nye tekniske direktör, håller inte med.

– Vi har tagit hit Jens för hans personliga kvaliteter, han har ett enormt tydligt ledarskap, han är en hög kravställare och en bra pådrivare, säger han till SVT Sport.

Du är inte orolig att han kommer hit med dåligt självförtroende efter en degradering?

– Om du träffar honom kommer du märka att brist på självförtroende inte finns i den pojken, vi är inte ett dugg oroliga, säger han.

Ola Larsson berättar om nye tränaren:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.